Izgleda da se radi o dobro povezanoj ekipi koja je znala za natječaj, a Kadijević se, prema našemu izvoru, pobrinuo da agenciji preporuči svoje zemljake, iako je tadašnji predsjednik Uprave HAC-a Alen Kruhak u veljači prošle godine kazao da bi prednost pri zapošljavanju trebalo imati domaće stanovništvo, s područja Vrgorca.

Sigurno da do ovoga ne bi došlo da “Slobodna“ nije pokrenula lavinu, a onda su se u cijelu priču uključili i drugi. Postavlja se pitanje, ako je smijenjen Kadijević, kako tvrdi naš izvor, zbog, navodno, sugeriranja agenciji otkud će uzeti radnike, što će sada biti s natječajem? Naime, radnici su preko agencije dobili ugovor na mjesec dana. Hoće li natječaj biti poništen? Kako će se cijela priča rasplesti?

Treba istaknuti da su od 36 radnika, koliko ih trenutačno radi u Centru, s vrgoračkog područja samo trojica, a od toga dvojica su prešla iz Zagvozda prije godinu dana, jedan je sad primljen jer ispunjava sve kriterije i ima status hrvatskog branitelja.

Glasnogovornica HAC-ONC Andrea Haleuš potvrdila nam je u telefonskom razgovoru da je Kadijević smijenjen, no rekla je da ne vjeruje kako je razlog smjene zapošljavanje u Vrgorcu. Budući da zbog bolesti nije na poslu, nije nam mogla reći više detalja o ovoj priči.
 
 
Izvor: Slobodna Dalmacija
Autor: Mate Primorac
Foto:    /CROPIX
Objavljeno: 9. 12. 2014.