Za budućnost svakog pojedinca, za budućnost demokracije, neuspjeh bi mogao imati nesagledive posljedice.

Neuspjeh bi značio trajnu nemoć građana da spriječe odluke koje politički otuđene skupine donose na štetu naroda i zemlje (primjerice, plaćanje zdravstvenih usluga, koncesije naše obale, privatizacija svega i svačega, od obrazovanja do voda i šuma itd. itd.).

Neuspjeh bi značio potkopavanje volje narodne većine, a to znači ismijavanje demokracije kao vladavine većine. Značio bi okamenjivanje sadašnje formalne demokracije u kojoj politika vlada najčešće u ime imućne manjine nad većinom građana temeljem prijevare birača jednom u četiri godine.

Neuspjeh bi značio produljenje političke vladavine u interesu onih koji im financiraju predizborne kampanje, a u kojima caruju lažna obećanja dana javno narodu i stvarna tajna obećanja dana financijskom i krupnom kapitalu.

Takvome stanju parirati možemo učinkovito samo referendumima. U suprotnom pretvorit će nas u ovce koje im trebaju samo jednom u četiri godine. Ja ne želim biti ovca, a uvjeren sam da to ne želi biti nitko. Želimo biti dostojanstveni ljudi koji mogu utjecati na svoje živote i na stanje u svojoj zemlji, a u kojoj politika treba vladati zajedno s nama, a ne nad nama.

Kažu neki da narod može na referendumima pogriješiti. Valjda nam hoće reći kako političari ne griješe. Katastrofalno stanje u zemlji posljedica je stravičnih grešaka isključivo naših političara.

Pohlepi kapitalizma ne može parirati nikakav socijalizam, već isključivo jačanje utjecaja naroda i građana. Suprotnost bezobzirnom i kratkovidnom kapitalizmu može biti samo demokracija u svojoj pravoj izvedbi, što uključuje volju naroda i između izbornih ciklusa.

Zbog svega toga pozivamo Vas na maksimalni angažman, na pozivanje svojih ukućana, prijatelja, poznanika, radnih kolega da daju potpise u našoj akciji još ova zadnja dva dana.

Ne dopustimo da u nama potrošač pobijedi građanina!"

U Slavonskom Brodu svoj potpis za referendum možete dati na gradskom Korzu i u naselju Slavonija I.
 
 
izvor:matica-sindikata.hr
 
 
Izvor: eBrod.net
Autor: eBrod.net
Foto: eBrod.net
Objavljeno: 12. 6. 2015.