> Kreditni dug: Dan nakon Božića upao im u kuću i napravio procjenu za dražbu

Ili se pravi krivac nalazi u odgovoru na pitanje zašto ovi ljudi godinama ne mogu naći posao da kredit koji su željeli otplaćuju. Jesu li krive banke koje sad ne žele pokloniti kuće svakom kom su dale kredit, ili oni koji su odgovorni za to što mnogi ne mogu naći posao kojim bi zaradili novac za otplaćivanje kredita?

Posao ne mogu naći jer glomazni javni i državni sektor ima previsok standard baziran na zaduživanju i taj umjetno podignuti standard privatni sektor nije mogao pratiti jer novac mora zaraditi na tržištu. Posljedica je neisplativost rada u tržišnim uvjetima (prevelika davanja državi i državnim poduzećima) koja onda uzrokuje smanjenje poslovne aktivnosti tvrtki, otpuštanje radnika i na kraju zatvaranje tvrtki.

O tim problemima nijedan kandidat nije ni jednu riječ progovorio. Ni jedan od kandidata se ne želi zamjeriti najmoćnijoj glasačkoj formaciji koju čine proračunski korisnici. Smanjenje njihovog broja i njihovih primanja iz proračuna nisu im bile teme u njihovim programima.

O lopovima iz privatnog sektora uparenim s državnim dužnosnicima koji pljačkaju proračun također bilo puno riječi jer su ti lopovi ujedno i najizdašniji donatori.

Banke kao jedan jedini veliki krivac zvuče odlično - za uzet ciglu i bacit im u izlog - ali što ako je pravi krivac vaša majka, sestra, stric ili prijatelj, uhljebljen u javnom sektoru, odakle siše zadnje kapi krvi privatnom sektoru? Na koga ćemo sa ciglom?
 
 
Izvor: Index.hr
Piše: Iustitia (Index Forum), M.B.
Foto: Arhiva
Objavljeno: 27. 12. 2014.