• Održani izbori za radničko vijeće i povjereništvo radnika za ZNR

Na inicijativu Nezavisnog cestarskog sindikata, u srpnju je pokrenut prostupak izbora radničkog vijeća i povjerenika radnika za zaštitu na radu te su u kolovozu na izborima izabrani članovi obaju tijela.

Radničko vijeće je važno jer je predstavničko tijelo svih radnika firme i mora biti uključeno u postupke donošenja pravilnika, preraspodjela i drugih važnih odluka kao što su kolektivni viškovi, otkazivanja ugovora o radu i sl. Isključivo radničko vijeće predlaže predstavnika radnika u nadzorni odbor poduzeća, što radnicima daje mogućnost uvida u poslovanje i način upravljanja firmom. Iako samo sindikati mogu kolektivno pregovarati i time direktno izboriti veća prava i bolje uvjete rada, važno je da su radničko vijeće i povjereništvo radnika za zaštitu na radu budni i da nadziru primjenu izborenih prava.

Zahvaljujemo radnicima i radnicama što su prepoznali važnost izlaska na izbore i većinski podržali liste Nezavisnog cestarskog sindikata.

U Radničko vijeće su izabrani:

  1. Roko Jerčić (NCS)
  2. Andrija Milavić (NCS)
  3. Ivan Bečić (NCS)
  4. Nediljko Lijić (SPVH)
  5. Nikolina Dorotić (SPVH)

U povjereništvo radnika za zaštitu na radu su izabrani:

  1. Mate Baran (NCS)
  2. Tonči Bartulović (NCS)
  3. Mate Jakus (NCS)
  4. Romano Punda (NCS)
  5. Tonči Jenjić (NCS)

 

  • Održana konstituirajuća sjednica Radničkog vijeća ŽCS d.o.o.

Dana 11. 9. 2020. održana je konstituirajuća sjednica Radničkog vijeća na kojoj je usvojen Poslovnik o radu te za predsjednika RV izabran Andrija Milavić, za njegovog zamjenika Ivan Bečić, a za predstavnika radnika u Nadzornom odboru Roko Jerčić.

 

  • Potpisan Kolektivni ugovor do 31. 3. 2021.

S obzirom na neizvjesnost situacije oko pandemije, dana 1. srpnja 2020. potpisan je Kolektivni ugovor u kojem su do 31. ožujka 2021. zadržana prava iz prethodnog KU.