Budući da krajem 2018. godine dosadašnjim sindikalnim povjerenicima i povjerenicama završava mandat, do kraja prve polovice studenog ove godine potrebno je provesti izbore za nove sindikalne povjerenike i njihove zamjenike ili potvrditi izbor povjerenika koji već obnašaju dužnost. Izbori će se provoditi po svim organizacijskim jedinicama HAC-a, a kandidirati se mogu svaka članica i član sindikata koji su u članstvu dulje od 6 mjeseci.

Za organizaciju izbora po jedinicama bit će zaduženi postojeći povjerenici, koji će na oglasnim pločama pravovremeno oglasiti rok za prikupljanje kandidatura i način prijave zainteresiranih članova te nakon toga organizirati i pravovremeno objaviti način i termin provedbe izbora.

Molimo sve članove da u svim organizacijskim jedinicama izaberu povjerenike kako bi mogli ostvarivati svoja prava (pozajmice, krediti iz kase i sl.) jer od početka sljedeće godine više neće biti moguće zatražiti pozajmicu bez potpisa povjerenika nego će se potpisivanje suglasnosti povjerenika vršiti digitalnim putem i bit će obavezno.