Provodimo istraživanje o nasilju i uznemiravanju na radnom mjestu koje je namijenjeno svim zaposlenima unutar autocestarskih poduzeća u kojima sindikalno organiziramo (HAC, Bina-Istra, Egis ROC), uključujući i one zaposlene koji nisu imali nikakva iskustva s nasiljem i uznemiravanjem na radnom mjestu i koji nisu članovi sindikata.

Osim u autocestarskim poduzećima, istraživanje se provodi unutar još nekoliko sektora rada. Na temelju nalaza istraživanja sindikati će predložiti konkretne korake za unapređenje uvjeta rada i sigurnosti na radnim mjestima. 

Istraživanje se provodi online, putem upitnika koji je anoniman. Vaši odgovori u potpunosti su povjerljivi te se nakon ispunjavanja ni na koji način neće moći povezati s Vama osobno. 

Ispunjavanje upitnika traje oko 10 minuta, a možete ga ispunjavati na računalu ili mobitelu. 

Upitnik možete ispuniti na sljedećoj poveznici: https://www.research.net/r/slcpra 

Molimo Vas da upitnik ispunite što prije, a najkasnije do 30.6.

U slučaju problema s tehničkim ispunjavanjem upitnika ili pristupom upitniku, molimo da se obratite Marini Ivandić (099 607 5265).

 

Istraživanje provode Nezavisni cestarski sindikat, Nezavisni hrvatski sindikati i Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova u sklopu projekta "Prema sprečavanju i iskorjenjivanju nasilja i uznemiravanja na radnim mjestima u Hrvatskoj" sufinanciranog iz programa 2014 - 2021 Social Dialogue Decent Work Norveškog fonda. 

Podržala Norveška kroz program “Socijalni dijalog – dostojanstven rad” Norveškog fonda 2014. - 2021.

Supported by Norway through the Norway Grants 2014-2021, in the frame of the Programme “Social Dialogue – Decent Work”.