Do danas je potrebno prikupiti sve informacije o radnicima koji su cijepljeni ili su preboljeli COVID. Oni koji nisu preboljeli, a nisu cijepljeni morat će se testirati minimalno 2 puta tjedno, a radnici u smjenama i tri puta tjedno.

Trošak testiranja će platiti HAC.

Svi oni koji se ne žele testirati iskoristit će godišnji odmor i slobodne sate do okončanja ove odluke ili pronalaska nekog drugog rješenja.

Razumijemo stav svih radnika i pokušavamo naći najbolje rješenje za sve radnike. Otvoren je niz pitanja na koja moramo moći i znati odgovoriti, poput dostupnosti mjesta za testiranje izvan većih gradova, kašnjenja na posao zbog testiranja, organiziranja posla umjesto radnika koji neće raditi itd.

Svakako je upitno da radnici koji se jesu cijepili ili su preboljeli koronavirus ne dobivaju naknadu kao oni radnici koji se nisu cijepili ili preboljeli, a kojima se plaća testiranje. Naknada u visini troškova testiranja trebala bi biti istovjetna za sve.

Poslodavac razmišlja zaposliti dodatne radnike kako bi mogao zamijeniti radnike koji neće moći raditi iz nekog razloga, a sve kako bi radni procesi funkcionirali.

Sindikat će za svakog radnika napraviti sve što je u moći sindikata te ponuditi svu pravnu i ostalu pomoć ukoliko to bude potrebno.

U danima koji su pred nama ćemo znati više informacija i o svemu vas redovno obavještavati.