“Ja bih recimo smjenio glasnogovornika, ali tim se ne bavim, HAC se time ne bavi, nego se bavi HAC – ONC. Dakle ja bih smjenio glasnogovornika HAC – ONC-a iz jednog razloga – jer nije obavijestio građane o čemu se radi”, rekao je Siniša HajdašDončić za RTL.

Zamjenu 700 loše postavljenih poklopaca šahtova na autocesti Zagreb – Split, HAC – ONC prema mišljenju ministra Hajdaš Dončića nije dobro iskomunicirao.

“Da upravo vodeći brigu o sigurnosti, dakle HAC mora promjeniti 700 šahtova koji su napravljeni katastrofa”, izjavioje Hajdaš Dončić te dodao da se radovi ne moguizvoditi ni zimi ni ljeti pa HAC – ONC-u ostaju samo tri mjeseca. Što se tiče cestarina, izjavio je da se ona zbog radova ne vraća nigdje u Europi. Jedini dio krivnje koji je ministar priznao jest priznanje da su uHAC – ONC-u trebali predvidjeti gužve nakon Pranika rada.

“Ali vjerujte mi da sam ja time više frustriran nego vi jer meni je isto malo nenormalno da ih ja moram zvati – nemojte dečki kositi kad je špica, kad idete iz Zadra kad puše bura nemojte puštati ljude do Posedarja, u Biogradu II stavite izlaz da ljudi se ne vraćaju”, dodaojeHajdaš Dončić za RTL.

Prometni stručnjak Rajko Horvat dodao je da je ljudski je priznati pogrešku, ali još ljudskije je tu pogrešku prebaciti na drugog. Ministra je Horvat podsjetiona članak 26. Zakona o cestama rekavši:

“Gdje on osobno propisuje načine, rokove i sve ono što je vezano uz održavanje u zimskom ili ljetnom periodu javnih cesta”, dodao je.

Ipak, Hajdaš Dončić nastavlja po svom pa zaključuje:“Dakle, kažem – loš PR i neorganiziranost HAC – ONC-a na licu mjesta koje su mogli po mom mišljenju malo preusmjeravati promet. Vidjet ćemo kako će uprava HAC-a reagirati na svoje poduzeće koje je u vlasništvu HAC-a i ARZ-a. To je čisto stvar operative”.

Hoće li i tko biti kažnjen za ono što se dogodilo, ostaje tek vidjeti.
 
 
Izvor: Dnevno.hr
Autor: T. Pšenko
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Objavljeno: 5. 5. 2015.