Bivši direktor građenja i savjetnik uprave Hrvatskih autocesta Goran Legac, koji je bio priveden 2009. godine zbog istrage o bojenju tunela Sveti Rok i Mala Kapela, dobio je pravomoćnu sudsku presudu u svoju korist u tužbi za nezakoniti otkaz u HAC-u iz 2010. Goranu Legcu, koji je tada bio u pritvoru, otkaz je dao tadašnji predsjednik uprave HAC-a Stjepko Boban zbog nedolaska na posao.

U HAC-u navode da se prema presudi Legac mora vratiti na radno mjesto koje je isto ili najsličnije radnom mjestu savjetnika u nekadašnjoj postojećoj ustrojstvenoj jedinici Savjetnici u upravi, a s kojeg mu je otkazan ugovor o radu. Usto, HAC mu mora isplatiti plaće kao da je radio u prethodnom razdoblju u toj tvrtki. Koliki će taj iznos biti još nije poznato jer njegov izračun ovisi o eventualnim zaposlenjima kod drugih poslodavaca u istom razdoblju, a te podatke u HAC-u još nemaju. Legac je inače kao savjetnik imao neto plaću oko 16.000 kuna.

HAC su za nezakonite otkaze tužili i bivši predsjednik uprave Jurica Prskalo i glavni inženjer Željko Kanđija, koji su također privedeni u akciji Nesklad, a njihovi sudski postupci još traju.
 
 
 
Izvor: Večernji
Autor: Josip Bohutinski
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
Objavljeno: 19. 4. 2016.