"Molimo vas da objavite reagiranje vezano uz članak danas objavljen na vašem cijenjenom portalu, a pod nazivom „Pomoćnik ministra prometa za rođendan kolege častio tortom koju je platio HAC“.

U članku se na nekoliko mjesta insinuira da je današnji pomoćnik ministra Igor Cigula od HAC-a naručio tortu kako bi njome za rođendan počastio kolege u Ministarstvu. Upravo je tu tezu jučer na novinarski upit Igor Cigula demantirao i novinaru Petru Vidovu rekao da ga je torta kao poklon od strane HAC-a zatekla u Ministarstvu. Unatoč citatu njegove izjave, u autorskom dijelu teksta novinar ponavlja iskonstruiranu priču o narudžbi torte na račun HAC-a.

Osim toga članak vrvi nizom netočnih podataka. Igor Cigula nije u Ministarstvu 2012. godine zaposlen na mjestu pomoćnika ministra, nego na mjestu glavnog savjetnika. Tu je dužnost obnašao do 1. studenog 2014., kad je imenovan pomoćnikom za cestovni i željeznički promet. Imenovanjem na novu dužnost Igor Cigula prestaje biti predsjednik NO HAC-a. Također, nije član upravnog vijeća Regionalne energetske agencije - SZ Hrvatska, a kao član Upravnog vijeća Lučke uprave Split ne prima naknadu jer je se odrekao od prvog dana imenovanja na tu funkciju. Sve su to podaci koji su dostupni i lako provjerljivi".
 
 
Izvor: Index.hr
Piše: R.I.
Foto: Shutterstock, rhzk.hr/Indeks
Objavljeno: 26. 11. 2014.
 
 
 
Da je pomoćnik ministra zaposlenik HAC-a. - Nije. On je zaposlenik Dončićevog Ministarstva, štoviše, dužnosnik.
 
Ha, ha, ha..... Tko će mu povjerovati da mu je torta po duhu svetome došla na stol....