Uslijedilo je to nakon nekoliko prometnih nesreća koje su se u protekle dvije godine dogodile na toj lokaciji. Prema podacima HAC-a, bila je riječ o slijetanju vozila s kolnika te udarima u zaštitnu ogradu.

- Na navedenoj se lokaciji tijekom fazne izgradnje autoceste nalazio Privremeni čeoni cestarinski prolaz "Zemunik Gornji". Nakon završetka izgradnje dionice Zadar 2 - Benkovac, izvršeno je uklanjanje Privremenog čeonog cestarinskog prolaza "Zemunik Gornji" te je projektirana zaštitna ograda sukladno zakonskoj regulativi važećoj u to vrijeme. Kako Hrvatske autoceste d.o.o., kroz izvanredno održavanje, kontinuirano ulažu odgovarajuća sredstva u poboljšanje postojećeg stanja, a sve u svrhu podizanja razine uslužnosti i stupanja sigurnosti na autocestama, tako je u skladu s navedenim za predmetnu lokaciju izrađen prometni elaborat za navedenu sanaciju, odgovorili su na naš upit iz HAC-a.

Elaboratom je predviđeno povećanje nivoa sigurnosti zaštitne odbojne ograde te poboljšanja kroz izvođenje nove horizontalne prometne signalizacije. Najnižu ponudu za posao procijenjene vrijednosti od 570 tisuća kuna dostavila je riječka tvrtka Signalinea sa 327 tisuća kuna.

U tijeku je ugovaranje radova čiji je planirani rok završetka do početka predstojeće turističke sezone.
 
 
Izvor: 057info.hr
Piše: V.T.
Foto: Google Earth ilustracija
Objavljeno: 5. 3. 2018.
Poveznica na izvor