Naši takozvani vlastodršci, jer oni nisu vlast nego servis naroda, potpuno su nezainteresirano gledali dužničko ropstvo, blokiranost, ovršenost i ono najstrašnije, izbacivanje ljudi iz stanova i kuća. Nimalo ih ne zabrinjava što ljudima isključuju struju pa četrdeset godina kasnije, kao ja, negdje sedamdesetih kada su bile restrikcije, uz svijeće i petrolejske lampe, današnja djeca pišu zadaće. Fuj. Zar je zato moj otac otišao u rat, a ja snimio desetke dokumentaraca o ljepoti zemlje koju su oni prodali u bescjenje. I još mi podvaljuju da tu zemlju vole više od mene.

Sada pokušavaju pravnim smicalicama onemogućiti pravo na referendum. Ne samo da treba skupiti nekoliko stotina tisuća potpisa, nego bi, želimo li za nešto potpisati, morali odlaziti u urede državne uprave. Tamo će nas dočekivati neki sivi partijski uhljeb. Budući da je sasvim jasno da jedva pokretna bakica hoće potpisati nešto na štandu na tržnici, ali neće putovati tramvajem nekoliko stanica da bi nešto potpisala, oni trljaju ruke. Nikada niti jedan referendum neće se dogoditi. Oni će bušiti Jadran, privatizirati školstvo i zdravstvo, ukidati socijalnu pomoć i prava invalidima, a mi ćemo i dalje biti stoka sitnog zuba, masa, raja, nitko. E nećete razbojnici.
 
Znano je da sam javna osoba. Pitaju me što to znači. To znači da javno djelujem i da ono što govorim ili pišem netko sluša ili čita i pri tome na moju sugestiju čini ono što i ja. Dakle, sve vas koji mi vjerujete, mislite da sam častan, pošten i pravdoljubiv čovjek, potpišite da imamo pravo na referendum, da su oni naš servis i da imaju slušati nas. Nemojte si dopustiti da nas pojedu kao salamuza doručak. Već su nas gurnuli u agoniju i silno su iznenađeni, vjerujte mi, gotovo svaku večer se u svojoj emisiji susrećem s političarima, što smo se pobunili. Odjednom su shvatili da postojimo, hodamo, govorimo i da bi, što je najvažnije, nešto htjeli jesti.
 
Zato potpišite. Ne zbog mene ili sebe nego zbog djece koja su tek rođena ili onih koji tek trebaju biti rođeni. Mi moramo odlučivati o vlastitoj budućnosti.
 
 
Izvor: Stvarnost.hr
Piše: Gordan Stojić
Foto: Za referendum
Objavljeno: 5. 6. 2015.