Podsjetimo, Agencija za zaštitu osobnih podataka naredila je uklanjanje imovinskih kartica sa stranica Povjerenstva za sukob interesa jer smatra da u karticama dužnosnika ne bi trebalo stajati bračno stanje, broj djece, neto iznos plaće kod prethodnog poslodavca i banka kod koje je podignut kredit i rok otplate kredita.

Ravnatelj živi u MUP-ovom stanu za koji plaća 303 kune mjesečno
"Stambeno pitanje mi je riješeno na način da živim u stanu u vlasništvu Ministarstva unutarnjih poslova za koje plaćam mjesečni najam u iznosu od 303 kune", stoji u imovinskoj kartici Ante Rajkovača, ravnatelja Agencije za zaštitu osobnih podataka koju je predao u svibnju prošle godine. U kartici nedostaje iznos mjesečne plaće na godišnjoj razini, a nedostaje i iznos plaće supruge te je nemoguće odrediti koliko su njegova primanja kao čelnika AZOP-a.
 
Anto Rajkovača

No, zato ima dva kredita i to jedan iz 2012. godine na iznos od 16.330 eura kod Zagrebačke banke na sedam godina i na 20 tisuća kuna iz 2014. godine na tri godine. Navodi se i kako je prije AZOP-a bio u tvrtki AKD Zaštita gdje je bio voditelj strateških projekata s prosječnom godišnjom neto plaćom od 112 tisuća kuna godišnje što bi bilo oko 9 tisuća kuna mjesečno.

Dolenc kao zaposlenica HBOR-a ondje dobila kredit

Dubravka Dolenc, zamjenica ravnatelja Agencija za zaštitu osobnih podataka navela je u svojoj kartici kako ima kredit državnog HBOR-a u iznosu od 198.131 kuna. Kredit je od HBOR-a dobila kao fizička osoba, a prema službenoj evidenciji u vrijeme kada je dobila kredit bila je zaposlenica HBOR-a i to u direkciji pravnih poslova.

U HBOR-u je imala plaću na godišnjoj razini od 93.184 kune što bi bilo oko 7700 kuna mjesečno, malo manju plaću prima kao zaposlenik AZOP-a.

Index je poslao upite HBOR-u i AZOP-u na koji je način Dolenc korisnica kredita HBOR-a. Čim dobijemo odgovore objavit ćemo ih.
 

Imovinska kartica zamjenice ravnatelja AZOP-a

 

Imovinska kartica ravnatelja AZOP-a

 
 
Izvor: Index.hr
Piše: I.Ć.
Foto: azop.hr
Objavljeno: 5. 5. 2015.