Blagajniku Hrvatskih autocesta Dejanu Budaku (53) ostalo je u subotu samo pola sata do kraja noćne smjene. Radio je u zgradi naplatne kući Mraclin kraj Velike Gorice kad je na njega, kroz zid, BMW-om naletio Luka P.

utomobil ga je udario u prvoj prostoriji. Dejan se nalazio nedaleko od prozora te ga je silina udara odbacila na pod. Pretpostavljaju da je i nezgodno udario glavom te je poginuo na mjestu. A Luka je ostao zaglavljen u BMW-u polomljenih nogu. Probio je tri zida, a u prolasku kroz zgradu spriječio ga je tek treći zid. Dejanovi kolege ostali su skamenjeni od šoka. Odmah su zvali Hitnu pomoć, vatrogasce i policiju, koje je doslovno dočekala scena kao iz horora.

- Dobili smo dojavu u 5.32 sata kako auto gori te je potrebno izvući vozača iz vozila. Poslana je ekipa od šest vatrogasaca i, tek kad su došli, vidjeli su što se zapravo zbilo, da se automobil doslovno zabio u zgradu HAC-a i probio zid - rekao nam je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica Ivica Maceković. Njegovi vatrogasci pronašli su preminulog muškarca u prvoj prostoriji te ga nisu mogli reanimirati. Uspjeli su se kroz krhotine probiti do automobila, maknuti šutu i uredske stvari kako bi izvukli vozača. Bio je krvav i u bunilu.

- Vatrogasci su ga izvukli iz vozila i predali su ga ekipi Hitne pomoći, koja ga je odvezla prema bolnici. U postaju su se vratili u 7.34 - kaže Maceković. No problemi za mladića, ali i žurne službe, tek su tad počeli. Luku su prvo odvezli u KBC Zagreb, gdje je pregledan. Bio je pri svijesti. Napravili su mu brzi test na korona virus. On je pokazao da je pozitivan na taj virus, pa su ga morali što prije transportirati do KB-a Dubrava, u centar za Covid-19, i njihovih liječnika. Osim prijeloma nogu, kako neslužbeno doznajemo, ozlijedio je glavu. Pun je udaraca i površinskih ozljeda i pravo je čudo što je preživio nesreću.

- Brat je živ. Ni sam ne znam u kakvom je stanju, ali je navodno dobro s obzirom na prometnu nesreću. U Sisku sam i idem prema bolnici. Mogu samo pretpostaviti da je vjerojatno zaspao za volanom automobila. Radimo zajedno na građevini, dan i noć, i slabo spavamo - rekao nam je zabrinuti brat vozača BMW-a. Dodao je kako je iznenađen što je test pokazao da je pozitivan na Covid-19 jer je izgledao zdravo i nije imao simptoma.