Ako je Vlada htjela pomoći najugroženijim građanima, trebala je povećati minimalnu plaću za 300, 400 ili 500 kuna, smatra Bulić.

"Poslodavac koji nije u stanju isplatiti radniku neto plaću u iznosu od 2800 kuna, bolje da zatvori tvrtku", rekao je Bulić na konferenciji za novinare održanoj u ponedjeljak u Puli, uoči glasanja u Saboru o predloženim zakonskim izmjenama najavljenog za utorak.

"Vlada s jedne strane govori o teškoj financijskoj i gospodarskoj situaciji u državi, dok s druge strane ima pedesetak kojekakvih agencija, među kojima i onu koja vodi brigu o zrakoplovu Vlade. Ima hrpu automobila koje, umjesto da ih prodaje, daje MUP-u. Sve to iritira narod koji nema od čega živjeti", rekao je i ocijenio kako se zemlja nalazi u jednoj opasnoj situaciji koja može prouzročiti velike socijalne nemire.

"Veliki dio ministara potpuno je izgubljen u prostoru i vremenu"

"Političari i na nacionalnoj i na razini jedinica lokalne samouprave potpuno su se otuđili od građana koji su ih birali. Smatram da oni imaju jedan izuzetno veliki problem, a to je nedostatak socijalne inteligencije i društvene odgovornosti", poručio je Bruno Bulić, koji drži da ti ništa čudno s obzirom na to da, kako je rekao, "veliki dio ministara nikad ništa u životu nije radio i potpuno je izgubljen u prostoru i vremenu".

"To vrijedi i za pojedine gradonačelnike koji su u stanju uništiti sve kako bi ostali na vlasti," rekao je Bulić.

Osvrnuvši se na, kako je rekao, "prijetnje pojedinih gradonačelnika i načelnika u Istri građanima povećanjem cijena komunalnih usluga", naglasio je kako se radi o skupini neodgovornih političara koji s jedne strane "govore da nema novaca, a s druge strane se novac razbacuje".

"Novci se troše na raznorazne intelektualne usluge i PR agencije neovisno o tome što svaka gradska uprava ima svoje pravnike i obrazovane ljude. To je neshvatljivo", zaključio je predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera Bruno Bulić.

Vladinom prijedlogu izmjena Zakona o porezu na dohodak predlaže se povećanje osobnog odbitka te podizanje praga za oporezivanje stopom od 40 posto što, po projekciji predlagača, najvećem dijelu građana donijelo rast plaća.
 
 
Izvor: Index.hr
Piše: Hina
Foto:Hina
Objavljeno: 24. 11. 2014.