"Dok se na razne načine mučimo s komunističkom vlašću koja nas pritišće već više od tri godine beznadnim programima koji ne daju ni mogu dati bilo kakve rezultate, čini se da već sada imamo novi problem s onima koji još uopće nisu na vlasti, a misle da ih vlast zbog budalaština sadašnjih vlastodržaca čeka na tanjuru kao što su je sadašnji dobili 2011. zbog Sanaderovih gluposti. Oni koji silno žele doći na vlast krajem ove godine već sada bahato prijete narodu koji bi ih trebao izabrati", kaže Mario Filipi, branitelj iz Savske 66, odakle se tijekom 205 dana prosvjeda nisu mogli čuti kritički tonovi spram šefa oporbe, predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka. Sve do danas, kad je taj ratni vojni invalid koji ispred resornog ministarstva prosvjeduje od prvog dana, u svojoj kolumni "Tomislave, ako ti je potrebna 'Dolina suza', uđi u nju sam" na portalu Dragovoljac, objavio komentar prepun gorčine zbog dvije, ovih dana, izrečene izjave. "Te dvije izjave izgledaju kao da su izišle iz Titove kuhinje negdje kasnih 40-tih godina. Prvu je dao vrlo bitan čovjek, vođa oporbe i možda budući premijer, Tomislav Karamarko. Rekao je nešto nevjerojatno, otprilike ovako: Narod nećemo zavaravati. Čeka nas dolina suza u trajanju od dvije godine, a onda će nam biti dobro. Na to se je nadovezao izvjesni Josip Budimir, predstavnik strančice s potporom od oko 2% glasova, navodni 'ekonomski strateg' HDZ-ove koalicije, možda budući ministar financija ili gospodarstva ako ga HDZ 'došlepa' u Banske dvore. On je najavio da će Hrvatsku izvući iz krize tako što će 'srezati' zdravstvo i mirovine, a hrvatske branitelje smjestiti u socijalu", piše Mario Filipi.

Pišući o Karamarkovoj "dolini suza", Filipi podsjeća da hrvatski narod već više od 100 godina neprestano živi u raznim "dolinama suza zbog nesposobnih vlasti koje posljednjih 20-ak godina građanima nude 'stezanje remena', 'bolne rezove'...

"Dvije godine će biti 'dolina suza', dakle totalna propast za obične ljude, treće godine će se stanje kozmetički malo poboljšati, a četvrte će tražiti još jedan mandat da bi proveli u djelo svoje neostvarive 'genijalnosti'. Sve smo to već prošli i proživjeli. Nova ponavljanja tih mantri narodu su neprihvatljiva", piše Mario Filipi koji tvrdi da iza "takvih čudovišnih najava" navodno stoji nekakav njemački institut zvani IFO kojega navodno Karamarko sluša "kao boga“.

"Što će mu taj IFO? Ako ni on sam i njegovi ljudi nemaju dovoljno pameti da zaključe kako otkočiti 'zombiranu' državu, onda bolje da uopće ne uzimaju vlast. Ispada da će Hrvatskom upravljati strani ekonomski birokrati koji pojma nemaju o posebnostima Hrvatske i njezinih ljudi, a sasvim sigurno će raditi (ili već rade) u interesu svojih (njemačkih) kompanija kao što je to učinio Deutsche Telekom koji je isisao golemi novac iz Hrvatske. Tako Karamarko ide putem Josipovića i Milanovića koji su se vezali uz V. Britaniju i SAD, a on za Njemačku, a u oba slučaja nitko ništa ne pita narod koji po Ustavu jedini ima vlast", ljuti se branitelj, koji nema lijepu riječ ni za Josipa Budimira.

"Upravo je nevjerojatno da on vjeruje, a valjda mu vjeruju i HDZ-ovci, da će državu izvući iz škripca ako uništi ionako nejako zdravstvo i do kraja sreže mirovine, iako nisu 'krivci' za kolaps države, nego nesposobni političari koji ne mogu ili ne žele pokrenuti investicije i proizvodnju. Budimir bi i branitelje poslao u socijalu, a to je ono čime nam i sadašnji prijete i što je jedan od razloga zbog kojih smo u šatoru, a u čemu su nas do sada HDZ-ovci 'podržavali'. Sada se polako naziru pravi oblici te 'podrške'. Ili možda oni misle da smo u šatoru samo zato što nam se ne sviđa 'faca' Milanovića i Opačićke, a kada bi nas gazili njihovi, onda bismo u tome mazohistički uživali", poručio je Mario Filipi i zaključio da "dolina suza" ovom napaćenom narodu ne treba: "Do prosperiteta se može i bez nje. I zato, Tomislave, ako ti je potrebna 'dolina suza', uđi u nju sam i ne uvlači u nju hrvatski narod".

>> 'Nakon izbora neće me više vidjeti ni Okučani ni Knin ni Vukovar'

 
 
Izvor: Večernji.hr
Autor: Renata Rašović
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
Objavljeno: 12. 5. 2015.