Povodom otvorenja premijer Milanović obići će dionicu na čvoru Jakuševec u pratnji ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Siniše Hajdaša Dončića, predsjednika Uprave HAC-a Davora Mihovilića i člana Uprave HAC-a Marijana Sente. Prometnica će tako u redovni promet biti puštena od 17 sati.
 
Dionica Jakuševec - Velika Gorica počinje u čvoru Jakuševec, dugačka je 10,9 kilometara i kod čvorišta Velika Gorica jug spaja se s autocestom A11 Zagreb – Sisak. Na ovoj su dionici izgrađena ukupno četiri čvorišta i priključka: Jakuševec, Veliko Polje, Velika Gorica i Velika Gorica jug, dva vijadukta, industrijski kolosijek, pješački pothodnik te tri putna prijelaza.

Radovi na izgradnji ove dionice započeli su još 2006. godine, ali kako zemljište nije bilo u cijelosti otkupljeno, gradnja nije dovršena. U protekle dvije godine riješeni su svi imovinsko pravni odnosi i dionica je završena. Završetkom radova na ovom dijelu A11, u prometu će sada biti 31,1 km od ukupno 48,1 km autoceste A11 Zagreb - Sisak.

-Važno je naglasiti da dionica neće biti u sustavu naplate cestarine i kao takva ima karakteristike tzv. "magneta" za privlačenje prometa i sigurnog odvijanja prema dionici autoceste Velika Gorica - Buševec - Lekenik, te dalje spojem na državnu cestu prema Sisku. Puštanjem u promet ove dionice povezat će se Grad Zagreb i Velika Gorica punim profilom autoceste, a što će omogućiti brži i sigurniji pristup budućem novom terminalu najveće zračne luke u Hrvatskoj, smanjit će se preopterećenost postojeće državne ceste D30 i povećati sigurnost u prometu – poručili su iz Hrvatskih autocesta.
 
 
Izvor: VGdanas.hr
Autor: VGdanas
Objavljeno: 2. 11. 2015.
 
 
 
Direktno.hr: